Blogger Widgets




26 Ιανουαρίου 2018

ΒΟΛΙΒΙΑ: Σοβαρούς περιορισμούς στην θρησκευτική ελευθερία θέτει η σοσιαλιστική κυβέρνηση Μοράλες. «Εγκληματίας» όποιος φέρνει κάποιον στην εκκλησία του. Οι θρησκευτικές συνάξεις ταυτίζονται με τις ένοπλες συγκρούσεις!



Christianity Today / ΚΟ
Η ερχόμενη Κυριακή για τις ευαγγελικές εκκλησίες στη Βολιβία θα είναι μια ημέρα αφιερωμένη στην προσευχή και τη νηστεία, ύστερα από τους αυστηρούς περιορισμούς στη θρησκευτική ελευθερία που εισάγει η σοσιαλιστική κυβέρνησή της χώρας. 
Το άρθρο 88 του νέου ποινικού κώδικα του ορεινού αυτού κράτους της Νότιας Αμερικής, που εγκρίθηκε στις 15 Δεκεμβρίου, ορίζει ότι «όποιος στρατολογεί, μεταφέρει, στερεί την ελευθερία ή φιλοξενεί ανθρώπους με σκοπό να τους προσλάβει για να συμμετάσχουν σε ένοπλες συγκρούσεις ή θρησκευτικές ή λατρευτικές οργανώσεις, τιμωρείται με 5 έως 12 χρόνια φυλάκισης", σύμφωνα με μια μετάφραση από το Evangelical Focus, μια πρωτοβουλία που ανήκει στην Ισπανική Ευαγγελική Συμμαχία.

Οι αλλαγές στον ποινικό κώδικα επιτρέπουν επίσης την άμβλωση κατά τη διάρκεια των πρώτων οκτώ εβδομάδων εγκυμοσύνης και την επέκταση της τιμωρίας της «απερισκεψίας, αμέλειας, κακής πρακτικής» σε όλους τους επαγγελματίες από γιατρούς μέχρι δημοσιογράφους.

"Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η Βολιβία γίνεται η πρώτη λατινοαμερικανική χώρα που διώκει τα δικαιώματα της ελευθερίας της συνείδησης και της θρησκείας, τα οποία προστατεύονται από την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τη δήλωση του Σαν Χοσέ της Κόστα Ρίκα και το Σύνταγμά μας" αναφέρει η Εθνική Ένωση Ευαγγελικών στη Βολιβία (ANDEB).

Ο κώδικας "είναι ασαφής, διφορούμενος, κακογραμμένος, αντιφατικός και η κατασταλτική του δύναμη μπορεί να αποτελεί κρατική κακοποίηση", δήλωσε η ΑΝΤΕΒ μετά την έγκριση των αλλαγών. Ο πληθυσμός της Βολιβίας είναι 77% καθολικός και 16% προτεσταντικός, αν και ο Έβο Μοράλες, ο πρώτος ιθαγενής πρόεδρος (που έχει πει ότι δεν πιστεύει στον Θεό) οδηγεί την χώρα μακριά από την επίσημη καθολική θρησκεία από το 2013. [Με το  νέο Σύνταγμα του 2009 καταργήθηκε το ειδικό προνόμιο που απολάμβανε η καθολική εκκλησία (κρατούσα θρησκεία)].

«Θα μας καταγγείλουν εάν φέρουμε μια ομάδα ανθρώπων σε μία χριστιανική κατασκήνωση;» ρωτάει ο ποιμένας Miguel Machaca Monroy, πρόεδρος του συνασπισμού των ευαγγελικών εκκλησιών στην πρωτεύουσα Σούκρε, στο Evangelical Focus. "Δεν θα είμαι πλέον σε θέση να κηρύξω το ευαγγέλιο στους δρόμους;"

Και ναι και όχι, σύμφωνα με την Διαμερικανική Ομοσπονδία Χριστιανών Δικηγόρων (FIAJC) και τη Βολιβιανή Ένωση Χριστιανών Δικηγόρων (ABOJUC).

"Το άρθρο λέει ότι κάποιος διαπράττει το έγκλημα της εμπορίας ανθρώπων όταν: συλλαμβάνει, μεταφέρει ή δέχεται ανθρώπους με σκοπό τη συμμετοχή σε θρησκευτικούς ή λατρευτικούς οργανισμούς", ανέφεραν οι οργανώσεις. "Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να τιμωρηθεί κάποιος: α) που διεξάγει δραστηριότητες προσηλυτισμού, δημόσιες ή ιδιωτικές, επειδή «συλλαμβάνει ανθρώπους», β) που μεταφέρει ένα άτομο από το σπίτι του στην εκκλησία ή τον θρησκευτικό ναό του ή απλά το προσκαλεί στην εκκλησία. γ) που καλωσορίζει ή δέχεται ανθρώπους να συμμετέχουν σε θρησκευτικό ή λατρευτικό οργανισμό, δηλαδή εκείνοι που θα διαπράξουν αυτό το έγκλημα είναι πάστορες, ιερείς, γονείς, θρησκευτικοί ηγέτες κλπ."

Όπως πάντα, το επίπεδο εφαρμογής του νόμου θα καθορίσει το πόσο βλαβεροί για τη θρησκευτική ελευθερία είναι οι νέοι περιορισμοί.

Η ANDEB δήλωσε ότι "έχει σημάνει ο συναγερμός προς τους ευαγγελικούς στη Βολιβία και ως εκ τούτου θα οργανωθούν εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, συναντήσεις προσευχής και συναντήσεις πνευματικών συζητήσεων για τη χώρα μας σε όλες τις πόλεις και χώρους όπου υπάρχουν ευαγγελικές χριστιανικές εκκλησίες και οργανώσεις".

Δεν είναι οι μόνοι. Μετά από μια απεργία 43 ημερών από επαγγελματίες του ιατρικού τομέα, ο Μοράλες ζήτησε από τη βουλή να καταργήσει διάφορα άρθρα που επιβάλουν ποινή φυλάκισης σε όποιον προκαλέσει «βλάβη στην υγεία» ενός άλλου προσώπου ενώ «ασκεί το επάγγελμά του, το εμπόριό του ή τη δραστηριότητά του».

Εν τω μεταξύ, «διάφορα συνδικάτα» πραγματοποίησαν απεργίες την περασμένη εβδομάδα για να διαμαρτυρηθούν για την άρση των όρων του Morales και οι δημοσιογράφοι κήρυξαν τα μέσα ενημέρωσης σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» για τη «διφορούμενη» γλώσσα του ποινικού κώδικα όσον αφορά τη συκοφαντία και τη δυσφήμηση.

Το 2013, το Christianity Today έγραψε πως η Βολιβία επιβάλλει μια ανιμιστική κοσμοθεωρία για τις χριστιανικές εκκλησίες της.
ΚΟ / πηγή
Αν έχεις απορίες ή οτιδήποτε άλλο θέλεις να μάθεις και αν ακόμα θέλεις να έρθεις να ακούσεις ένα κήρυγμα μέσα από την Αγία Γραφή, επικοινώνησε μαζί μας στο τηλ. 6949750957 η με email κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα.
 Ο Κύριος Ιησούς να σας ευλογεί.
                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη