Blogger Widgets




1 Οκτωβρίου 2013

Βιβλία: Επιστολές του Αποστόλου Παύλου (συγγραφέας Κουλούρης Θέμης)


Προς Ρωμαίους, προς Κορινθίους Α΄-Β`, προς Γαλάτας, προς Εφεσίους, προς Φιλιππησίους, προς Κολοσσαείς, Προς Θεσσαλονικείς Α’-Β’, προς Τιμόθεο Α’-Β’, προς Τίτο, προς Φιλήμονα, προς Εβραίους,   

«Επιστολές του Αποστόλου Παύλου –Προς Ρωμαίους, Α΄προς Κορινθίους» 
Το περισσότερο από το διδακτικό τμήμα της Καινής Διαθήκης, καλύπτεται από τις επιστολές του Αποστόλου Παύλου. Η προς Ρωμαίους επιστολή θεωρείται το εξοχότερο έργο του, επειδή διαλέγεται κατά ένα μοναδικό τρόπο, με θεμελιώδη θέματα της πίστης. Είναι γραμμένη ως επί το πλείστον για να απαντήσει στο θέμα της δικαίωσης και της σωτηρίας δια της χάρητος εκ πίστεως στον Ιησού Χριστό. Ισορροπεί τη σχέση του Νόμου και της χάρητος στη ζωή του Χριστιανού.  
Η Α’ προς Κορινθίους είναι επίσης εξαίσια καθώς διαλέγεται με πρακτικά θέματα που απασχολούσαν τότε, αλλά που απασχολούν και τώρα την Εκκλησία. Βάζει σε τάξη λάθος αντιλήψεις και εδραιώνει την Εκκλησία στην ελπίδα της, που είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός. Οι επιστολές αυτές παρέχουν απαραίτητη γνώση για κάθε παιδί του Θεού, ιδιαίτερα για όσους θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με τη διακονία του Λόγου.  
«Επιστολές του Αποστόλου Παύλου –Προς Κορινθίους Β’, προς Γαλάτας, προς Εφεσίους, προς Φιλιππησίους, προς Κολοσσαείς.» 

Στις επιστολές αυτές ο Παύλος συνεχίζει την ανεκτίμητη διδασκαλία του. Στην Β’ προς Κορινθίους ο Παύλος υποστηρίζει την θέση του σαν Απόστολος του Κυρίου. Στην προς Γαλάτας διδάσκει την ελευθερία του χριστιανού και δίνει προειδοποιήσεις ενάντια στον νομικισμό. Στην προς Εφεσίους επιστολή του εκθέτει τον χριστιανικό πλούτο και το βάδισμα ‘εν Χριστώ’ προς την τελειότητα, την πληρότητα και την ενότητα. 
Στην προς Φιλιππησίους έχει σαν θέμα του τη χριστιανική χαρά, που προέρχεται από τη ζωή που έχει σαν επίκεντρο τον Χριστό. Στην προς Κολοσσαείς διδάσκει την απόλυτη ηγεμονία του Χριστού, τη θεότητά Του και τη θέση Του σαν Κεφαλή της εκκλησίας. Συνάμα προειδοποιεί ενάντια στις φιλοσοφίες και τις ανθρώπινες παραδόσεις.


 «Επιστολές του Αποστόλου Παύλου –Προς Θεσσαλονικείς Α’ και Β’, προς Τιμόθεο Α’ και Β’, προς Τίτο, προς Φιλήμονα και προς Εβραίους.»  

 Στις επιστολές αυτές ο Παύλος συνεχίζει την ανεκτίμητη διδασκαλία του. Στην Α’ προς Θεσσαλονικείς επιστολή του,  διαλέγεται με την μελλοντική ελπίδα της Αρπαγής των αγίων και τις υπευθυνότητές μας σχετικά με αυτήν. Στην Β’ προς Θεσσαλονικείς μιλάει για την επιστρο-φή του Χριστού σε σχέση με τους υπό διωγμό Χριστιανούς, τους αμετα-νόητους  αμαρτωλούς,  την  αποστάτρια  εκκλησία  και  τον  αντίχριστο. Στην πρώτη  προς Τιμόθεο δίνει  οδηγίες για τις υπευθυνότητες και τα καθήκοντα  ενός  ποιμένα.  Στην  Β’  Προς  Τιμόθεο  δίνει  προτροπές  και προκλήσεις για τον εργάτη του Θεού, σχετικά με τις δοκιμασίες και την μελλοντική αποστασία.  
Στην επιστολή του προς τον Τίτο  προτρέπει  για την επιμονή σε κα-λά έργα, δίνοντας ταυτόχρονα γενικές οδηγίες για τον εργάτη του Θεού.  
Στην επιστολή του προς τον Φιλήμονα βιώνουμε τα σπλάχνα της αγά-πης του Χριστού μέσα από τον Παύλο για τον δούλο αυτόν που έφυγε από τον κύριό του, αλλά ο Κύριος τον επιστρέφει μέσα από τον Παύλο  
σαν πιστό αδελφό και συνεργάτη. Στην προς Εβραίους εκθέτει την υπε-ροχή του Χριστού και της Καινής Διαθήκης έναντι της Παλαιάς και δί-νει  προειδοποιήσεις  ενάντια  στην  αποστασία  προς  τον  Ιουδαϊσμό  και στον πνευματικό λήθαργο.
Για περισσότερα αντίτυπα αυτών των βιβλίων όπως και του παρόντος μπορείτε να απευθυνθείτε στη διεύθυνση: 

Θεμιστοκλής Κουλούρης 
Ανδρέα Αναγνωστάκη 12 
Ηράκλειο Κρήτης 711.10 
Τηλ. 2810-236-895                       

Ή γράψτε μας σ’ αυτήν τη διεύθυνση:  davarhayiah@gmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη