Blogger Widgets




12 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΑΝΤΙΒΙΒΛΙΚΟ «ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΟΡΜΟΝ»

ΤΟ  ΑΝΤΙΒΙΒΛΙΚΟ  «ΒΙΒΛΙΟ  ΤΟΥ  ΜΟΡΜΟΝ»
          Στην παρούσα μελέτη θα ασχοληθούμε με το ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΟΡΜΟΝ. Το βιβλίο αυτό θεωρείται από τους οπαδούς της αίρεσης του ΜΟΡΜΟΝΙΣΜΟΥ ως «άλλη μία μαρτυρία για τον Ιησού Χριστό» και ισόκυρο της Αγίας Γραφής ! Πρωτοεκδόθηκε στα Αγγλικά το 1830 από τον ιδρυτή της αίρεσης του ΜΟΡΜΟΝΙΣΜΟΥ, τον ψευδοπροφήτη ΤΖΟΖΕΦ ΣΜΙΘ ο οποίος υποτίθεται ότι ανακάλυψε αρχαίες πλάκες, θαμένες για αιώνες, τις οποίες μετέφρασε και οι οποίες περιέχουν λόγια
αρχαίων «προφητών» της αμερικανικής ηπείρου !!!  Η αίρεση των Μορμόνων αυτοαποκαλείται ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ.
Στον πρόλογο της Ελληνικής έκδοσης του Βιβλίου του Μόρμον του έτους 1990 αναφέρεται : «Το Βιβλίο του Μόρμον αποτελεί
Άγια Γραφή πού μπορεί νά συγκριθεί μέ τή Βίβλο. Είναι τό χρονικό της επικοινωνίας του Θεού μέ τούς αρχαίους κατοίκους της αμερικανικής ηπείρου καί περιέχει, όπως καί η Βίβλος, τήν πληρότητα του αιώνιου ευαγγελίου.Το Βιβλίο γράφτηκε από πολλούς αρχαίους προφήτες μέσο (Σημ: Στον πρόλογο αντί για μέσω γράφεται λανθασμένα μέσο !!!) του πνεύματος τής προφητείας καί της αποκάλυψης. Τά λόγια τους, πού ήταν γραμμένα σέ χρυσές πλάκες, αντιγράφηκαν καί συντμήθηκαν από έναν προφήτη-ιστορικό ο οποίος ονομαζόταν Μόρμον. Το χρονικό αυτό εκθέτει το ιστορικό δύο μεγάλων πολιτισμών. Ο ένας ήλθε από τήν Ιερουσαλήμ το 600 π.Χ., καί αργότερα χωρίστηκε σέ δύο έθνη, γνωστά υπό το όνομα Νεφίτες καί Λάμανίτες.  Ο άλλος ήλθε πολύ νωρίτερα, όταν ο Κύριος σύγχυσε τίς γλώσσες στόν Πύργο της Βαβέλ. Αυτός ο λαός ονομάζεται Ιαρεδίτες. Ύστερα από χιλιάδες χρόνια, όλοι τους καταστράφηκαν εκτός από τους Λαμανίτες, καί αυτοί ειναί  οι κυρίως πρόγονοι των Ινδιάνων της Αμερικής.Το πιό κορυφαίο περιστατικό από όσα περιγράφονται στό Βιβλίο του Μόρμον είναι η προσωπική διακονία του Κυρίου Ιησού Χριστού πρός τούς Νεφίτες, λίγο καιρό μετά τήν ανάστασή του.» Η σημείωση και οι υπογραμμίσεις δικές μας.
Πριν προχωρήσουμε στην σταχυολόγηση μερικών μόνον από τα όσα αιρετικά και αντιβιβλικά αναφέρει το Βιβλίο του Μόρμον θα κάνουμε μερικά εισαγωγικά σχόλια.
Το βιβλίο αυτό θεωρείται από τους οπαδούς της αίρεσης του ΜΟΡΜΟΝΙΣΜΟΥ ως «άλλη μία μαρτυρία για τον Ιησού Χριστό» η οποία «ανακαλύφθηκε» σε πλάκες θαμένες επί αιώνες…..Η Γραφή λέγει όμως ότι «ουδέ καίουσι λύχνον και τιθέασι αυτόν υπό τον μόδιον, αλλ’ επί την λυχνίαν, και λάμπει πάσι τοις εν τη οικία» Ματθαίος 5:15. Γιατί λοιπόν αυτή η «άλλη μαρτυρία» για τον Χριστό ήταν ΚΡΥΜΜΕΝΗ επί αιώνες;;;; Άλλωστε η Αγία Γραφή κάνει λόγο για την « άπαξ παραδοθείση τοις αγίοις πίστει» Ιούδας 3. Η Πίστη παραδόθηκε ΑΠΑΞ = μία μόνο φορά, δεν παραδίδεται σε δόσεις με ανακαλύψεις δήθεν αρχαίων πλακών που μένουν επί αιώνες θαμένες ! Το Βιβλίο του Μόρμον περιέχει πληθώρα Δογματικών, ιστορικών και γεωγραφικών ανακριβειών !
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ  ΤΟΥ  ΜΟΡΜΟΝ
Το Βιβλίο του Μόρμον αποτελείται από 15 άλλα βιβλία, τα εξής:
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΝΕΦΙ
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΝΕΦΙ
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒ
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΝΩΣ
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΡΩΜ
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΟΜΝΙ
ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΜΟΝ
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΩΣΙΑ
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΛΜΑ
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΑΜΑΝ
ΤΡΙΤΟ ΝΕΦΙ
ΤΕΤΑΡΤΟ ΝΕΦΙ
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΟΡΜΟΝ
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΘΕΡ
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΟΡΟΝΙ
egolpion.com
ΣΑΛΤΑΟΥΡΑΣ   ΧΡΗΣΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη