Blogger Widgets




24 Ιουνίου 2013

Η ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ ΑΠ’ ΤΟ 1900 ΜΕΧΡΙ......

Καθώς ο 19ος αιώνας έκλεινε, πολλοί πιστοί από διάφορες συναθροίσεις αισθανόταν μια δυσαρέσκεια και μια ανησυχία. Έβλεπαν την εκκλησία να γίνεται πολύ τυπική και να χάνει τη δύναμή της.
 Το κοσμικό φρόνημα και η έλλειψη πίστης άρχισαν να επικρατούν μέσα στις εκκλησίες.
Μερικοί άνθρωποι άρχισαν να προσεύχονται για περισσότερο πνευματική τροφή. 
Ακόμα ζητούσαν ο Θεός ν’ αλλάξει την κατάσταση αυτή μέσα στις εκκλησίες αλλά και στην ιδιωτική τους ζωή. 
Δεν ήξεραν για τι πράγμα να προσευχηθούν ακριβώς, αλλά αναγνώριζαν ότι έχουν ανάγκη από ιδιαίτερη βοήθεια.  
 Μαλ.γ:16-18  Ματθ.ε:13-16  κε:1-13  Λουκ.ια:1-13
Στην Τοπέκα του Κάνσας, μια μικρή ομάδα μαθητών του Βιβλικού σχολείου μαζί με το δάσκαλό τους, διάβασαν στο βιβλίο των Πράξεων πώς ο Θεός εξέχεε το Πνεύμα Του την ημέρα της Πεντηκοστής. Πίστεψαν ότι ο Θεός θα μπορούσε να τους δώσει μια ανάλογη εμπειρία κι άρχισαν να νηστεύουν και να προσεύχονται γι’ αυτό. Το βράδυ της πρωτοχρονιάς μαζεύτηκαν για μια ολονύκτια συνάθροιση. Λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, καθώς ξεκινούσε ο καινούριος αιώνας, μια κοπέλα άρχισε να μιλά με γλώσσες σαν σημείο ότι ο Θεός της είχε δώσει το Πνεύμα Του. Θαυμαστές φανερώσεις της δύναμης του Θεού άρχισαν να συμβαίνουν ανάμεσά τους Πραξ.β:1-4  Ιωήλ β:28-29.
Αργότερα άρχισαν κι άλλοι να μιλάνε με γλώσσες, καθώς το Πνεύμα έδιδεν εις αυτούς, και κάποιοι άρχισαν να ερμηνεύουν μηνύματα που ο Θεός έδινε.
 Σε κάθε περίπτωση υπήρχε μια βαθιά πνευματική εμπειρία, νέα δύναμη, ζήλος, χαρά και αγάπη. 
Αυτή η κίνηση του Πνεύματος προχώρησε στη Γκαλένα, Κάνσας και μετά στο Τζόπλιν του Μισούρι.. Ακολούθησε μια μεγάλη έκχυση στο Χιούστον του Τέξας, σε μικρότερη ένταση σε διάφορα άλλα μέρη του Κάνσας, στο Μισούρι, στο Τέξας, στο Αρκάνσας και την Οκλαχόμα.
Μια ομάδα πιστών στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια άκουσε ότι ο Θεός εκχέει και πάλι τη δωρεά του Αγίου Πνεύματος. 
Άρχισαν να μαζεύονται για προσευχή. Ένας ταπεινός μαύρος κήρυκας από το Χιούστον του Τέξας (ονομαζόταν Σέϊμουρ), που ο ίδιος δεν είχε λάβει ακόμα το Άγιο Πνεύμα, καλέστηκε στο Λος Άντζελες. 
Είπε εκεί στους πιστούς τι έκανε ο Θεός. 
Μόλις άκουσαν αυτά τα πράγματα, οι πόρτες των εκκλησιών έκλεισαν. 
Αναγκάστηκε λοιπόν, μαζί με μια ομάδα λευκών και μαύρων να μαζεύονται σε μια εξοχική καλύβα για προσευχή. 
Στις 9 Απριλίου 1906 ο Θεός εξέχεε και πάλι το Πνεύμα Του κατά ένα θαυμαστό τρόπο. Ο ένας μετά τον άλλο άρχισαν να μιλάνε με γλώσσες καθώς το Πνεύμα έδιδε το αποφθέγγεσθαι.
Μετά απ’ αυτή την εμπειρία, οι πιστοί άρχισαν να μαζεύονται σ’ ένα παλιό στάβλο στην οδό Αζούζα αριθ.312. Ήταν ένα παλιό ξύλινο κτίριο, αλλά το Πνεύμα του Θεού ήταν εκεί και οι άνθρωποι βαπτιζόταν με Πνεύμα Άγιο όπως τις μέρες των αποστόλων. Κήρυκες και πιστοί ερχόταν από κοντινά και μακρινά μέρη για να εξετάσουν το φαινόμενο, να ρωτήσουν και να προσευχηθούν. Βαπτιζόταν κι αυτοί κι επέστρεφαν στους τόπους τους για να κηρύξουν την ευλογημένη αλήθεια!  Ματθ.κη:18-20   Μαρκ.ις:15-20   Λουκ.κδ:45-49   Πραξ.α:4-11
 







 Το 1906 και το 1907 τα νέα έγιναν γνωστά στα περισσότερα κράτη του κόσμου.
 Τα Βρετανικά νησιά άκουσαν το μήνυμα, η αναζωπύρωση ξεχύθηκε στην Ουαλία, την Αγγλία και τη Σκοτία. 
Άκουσαν και οι Σκανδιναβικές χώρες, η Σουηδία σε αναλογία έχει τους περισσότερους Πεντηκοστιανούς απ’ οποιαδήποτε άλλη χώρα.. Η κεντρική Ευρώπη και οι Βαλκανικές χώρες δέχτηκαν το μήνυμα με αργούς ρυθμούς, όμως τώρα ο Λόγος τρέχει και σ’ αυτές τις χώρες με καλά αποτελέσματα αν και οι πιστοί είχαν πολλούς διωγμούς. Στην Καθολική Ιταλία και την Ορθόδοξη Ελλάδα τώρα υπάρχουν συναθροίσεις πλήρεις Πνεύματος Αγίου.
Η έκχυση του Αγίου Πνεύματος έφτασε γρήγορα και στην Ινδία με θαυμαστά σημεία. 
Σε μια ομάδα νέων κοριτσιών που ήταν γονατιστά και προσευχόταν, φάνηκαν πύρινες γλώσσες πάνω απ’ τα κεφάλια τους.
 Πολλά αγόρια και κορίτσια στην ενδοχώρα της Κίνας βαπτίστηκαν με Άγιο Πνεύμα και άρχισαν να μιλάνε όμορφες γλώσσες καθώς η δύναμη του Θεού ήταν πάνω τους. 
Ο Θεός δεν είναι προσωπολήπτης.
 Όπου δει μια πεινασμένη, παραδομένη καρδιά, έρχεται και την πλημμυρίζει και το έργο προχωράει. Μετά την Αγγλική γλώσσα, η Κινέζικη είναι αυτή στην οποία πουλιούνται οι περισσότερες Γραφές. 
Ο στρατάρχης Σιάνγκ Κάϊ Σέκ της Κίνας, προσευχήθηκε πολλές φορές με ομάδες πιστών. 
Ο πόλεμος με την Ιαπωνία έγινε αιτία πολλοί Κινέζοι να στραφούν στο Θεό.
Εργάτες του Ευαγγελίου βρίσκονται και στην Ιαπωνία όπου ολόκληρες οικογένειες δέχονται τον Ιησού και βαπτίζονται με Άγιο Πνεύμα.
Το Πνεύμα το Άγιο επισκέφτηκε και την Αίγυπτο. Από το 1912 μέχρι το 1914 υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση σ’ αυτή τη χώρα. Μετά, τον Απρίλιο του 1927 η αναζωπύρωση άρχισε στο Ασιούτ Ορφανάζ. Εκατοντάδες παιδιά ευλογήθηκαν.
Το μήνυμα του Ευαγγελίου έχει φθάσει και στους λαούς της Νότιας Αφρικής.
 Πολλοί έχουν δεχτεί με χαρά το όμορφο δώρο του Θεού. 
Εκατοντάδες απ’ τη φυλή των Ζουλού είναι τώρα βαπτισμένοι με Πνεύμα Άγιο κατά την υπόσχεση του Ιησού. Ιωαν.ι:16.  
Η φυλή των Ζουλού ήταν ο πιο φοβερός εχθρός των πρωτοπόρων ιεραποστόλων, όμως τώρα ο Κύριος κάνει ένα θαυμάσιο έργο ανάμεσά τους. Οι Ζουλού που έχουν μετανοήσει κι έχουν βαπτιστεί, φανερώνουν ένα πνεύμα ταπείνωσης και αυτοθυσίας προκειμένου να μεταδοθεί το ευαγγέλιο.

Ο Θεός σηκώνει ιεραποστόλους για να πάνε σε μακρινές χώρες όπως το Θιβέτ, η Μογγολία, το εσωτερικό της Ινδίας, η Κίνα, η Αυστραλία, οι Φιλιππίνες, η Ν. Αμερική, η Αλάσκα.
Είναι αλήθεια ότι πολλοί πλήρεις Πνεύματος Αγίου άνθρωποι έχουν κρυώσει ή δείχνουν αδιαφορία ή ακόμα έχουν επιστρέψει σε τυπικές εκκλησίες, ακόμα και στον κόσμο. 
 Άλλοι όμως, διατηρούν την αγάπη τους για τον Κύριο, καταλαβαίνοντας ότι πρέπει να κρατήσουν την αλήθεια μέχρι τέλους για να πάρουν το βραβείο που έχει υποσχεθεί ο Σωτήρας μας. 
Διωγμοί, δοκιμασίες, πειρασμοί, δύσκολοι καιροί και απογοητεύσεις τους δυναμώνουν. 
Πολλοί απ’ τους παλιούς κήρυκες έχουν πεθάνει, όμως ο Θεός καλεί νέους ανθρώπους για να τους αναπληρώσει και να επεκτείνει το έργο Του. 
Οι παρεξηγήσεις και τα χωρίσματα μπορούν να κρατήσουν σταθερά πίσω τις ευλογίες και τη δύναμη του Θεού. 
O Θεός μας φανερώνει την αλήθεια Του, μας δίνει καινούρια όραση, περισσότερη δύναμη για ν’ αντέχουμε στις δοκιμασίες, πιο βαθιά πνευματική ειρήνη και ευλογία.
 Ο Θεός θ’ αποκτήσει ένα λαό, το καλό έργο προχωράει, ο Καλός Ποιμένας οδηγεί το ποίμνιό Του.
πηγη. epistoligr
Φωτογραφικό υλικό: Xristianikanea.blogspot.gr
Κύριε φέρε και σε μας  ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη