Blogger Widgets




16 Αυγούστου 2012

Γιατί να είμαι προσεκτικός με την πνευματική μου ζωή καθημερινά? (Για τους έφηβους)

Από την πρώτη στιγμή που ένα νέο παιδί παίρνει την απόφαση να ακολουθήσει τον Λόγο του Θεού, αρχίζει ένας όμορφος και πολύτιμος αγώνας. Ένας αγώνας που χρειάζεται επιμέλεια και ιδιαίτερη προσοχή.

Όπως καθημερινά επιμελούμαστε το σώμα μας για να είναι υγιές, έτσι πρέπει να κάνουμε και με την πνευματική ζωή μας.
Εάν δεν καθαρίζεις σχολαστικά τα δόντια σου κάθε πρωί και βράδυ, θα σε περιμένει μια όμορφη πολυθρόνα σύντομα στο οδοντιατρείο.
Εάν δεν καθαρίζεις το σώμα σου με επιμέλεια καθημερινά, ένας γιατρός σύντομα θα πρέπει να σε δει για να προστατευτεί η υγεία σου.
Εάν δεν αλλάζεις τα λάδια στο μηχανάκι ή στο αυτοκίνητό σου, σύντομα θα κλαις!
Εάν στα φυσικά πράγματα χρειάζεται ιδιαίτερη επιμέλεια, στα πνευματικά χρειάζεται μεγαλύτερη.
Ο Ιησούς είπε: “Μη δώσετε τα άγια πράγματα στους σκύλους ούτε να πετάξετε τα μαργαριτάρια στους χοίρους, γιατί αλλιώς, οι χοίροι θα τα καταπατήσουν με τα πόδια τους και οι σκύλοι θα στραφούν εναντίον σας και θα σας καταξεσκίσουν.” Ματθαίος 7:6
Προσέξτε, είπε ο Ιησούς, τα σημαντικά στοιχεία της ζωής σας. Προσέξτε εκείνα που είναι άγια. Τι είναι αλήθεια “άγια” πράγματα?
Άγιο είναι κάθε τι που το απομακρύνω από την αμαρτία με την δύναμη του Θεού και το διατηρώ καθαρό με το Αίμα του Ιησού Χριστού. Εκείνα που ο Θεός άλλαξε στη ζωή σου, προστάτεψέ τα.
Μην δίνεις εκείνα που είναι πολύτιμα σε λάθος ανθρώπους. Δεν θα τα εκτιμήσουν, όπως οι χοίροι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις πέτρες από τα μαργαριτάρια. Στα πόδια τους όλα είναι ίδια.
Σήμερα οι νέοι δυσκολεύονται να ξεχωρίσουν τα αληθινά μαργαριτάρια της πίστης, της αγάπης και της ελπίδας. Όλα στα μάτια τους μοιάζουν με πέτρες συνηθισμένες.
Τα λόγια, οι επιθυμίες, οι συνήθειες, η διασκέδαση, η φιλία, οι σχέσεις, η οικογένεια... όλα, όλα μοιάζουν συνηθισμένες πέτρες με συνέπεια να τα πατάνε και να τα καταστρέφουν.
Υπάρχουν κάποια άσχημα πράγματα στη ζωή μας που πρέπει να γκρεμίσουμε και να μην τα ξανακτίσουμε. Γαλάτες 2:18
Όταν αρχίζουμε κάτι όμορφο πρέπει και να το τελειώνουμε. - Γαλάτες 3:3
Να μη ξαναγυρίζουμε πίσω στις παλιές αμαρτίες που μας υποδουλώνουν. - Γαλάτες 4:9-10
Η ζωή με τον Χριστό δεν είναι απλά ενθουσιασμός, αλλά καθημερινή αφιέρωση και υπακοή. - Γαλάτες 4:15
Χωρίς την επιμέλεια και την εφαρμογή του Λόγου του Θεού κινδυνεύουμε να μας «καταπατήσουν» τα πόδια των «γουρουνιών» της αμαρτίας. Να γιατί πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την αλλαγή που ξεκίνησε ή ξεκινάει στη ζωή μας.
Γιατί ο Θεός μας έδωσε πολύτιμα πράγματα, που δεν αξίζει να τα πετάξουμε απρόσεκτα σε κάποιον που δεν μπορεί να τα αναγνωρίσει.
Στην Β' Κορινθίους 13:5 αναφέρει:
“ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΙΣΤΗ. ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ.”
Κύριε, βοήθησέ με να επιτρέπω καθημερινά στη ζωή μου τον έλεγχο του Αγίου Σου Πνεύματος. Μόνο έτσι θα μπορώ να κάνω σωστή αυτοεξέταση και να είμαι υπάκουος και προσεκτικός με την τόσο πολύτιμη πνευματική μου ζωή. Σε παρακαλώ να έχεις τα πνευματικά μου μάτια ανοιχτά για να αναγνωρίζω τα πολύτιμα από τα συνηθισμένα.
Σε ευχαριστώ στο όνομα του Ιησού Χριστού... Αμήν.
youthcenter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη