Blogger Widgets




10 Ιουλίου 2012

Η Αναζωπύρωση στην Οδό Αζούσα (Νο2)

Η οδός Ασούζα 312 Λ.Αντζελες
Η ομάδα της οδού North Bonnie Brae τελικά βρήκε ένα διαθέσιμο κτήριο στην οδό Αζούσα 312, που είχε αρχικά κατασκευαστεί για να στεγαστεί μία Αφρικανική Μεθοδιστική Επισκοπική Εκκλησία. Το ενοίκιο ήταν μόνο 8,00 $ το μήνα.

Το ασβεστοκονίαμα ρύπαινε το πάτωμα του μεγάλου δωματίου που έμοιαζε με αποθήκη. Εν τούτοις, καθαρίστηκε, φροντίστηκε και προετοιμάστηκε για τις συναθροίσεις. Η πρώτη συνάθροιση πραγματοποιήθηκε στις 14 Απριλίου 1906. Οι συναθροίσεις της εκκλησίας γίνονταν στον πρώτο όροφο, όπου οι πάγκοι είχαν τοποθετηθεί σε ορθογώνιο σχήμα. Μερικοί από τους πάγκους ήταν απλά σανίδες τοποθετημένες πάνω σε μικρά βαρελάκια. Υπήρχε και μία ανυψωμένη πλατφόρμα. Αρχικά δεν υπήρχε άμβωνας. Ο Φρανκ Μπάρτλεμαν,
ένας από τους πρώτους συμμετέχοντες στην αναζωπύρωση, αναφέρει:
 ‘’ο αδελφός Σέυμουρ συνήθως καθόταν πίσω από δύο άδεια κιβώτια παπουτσιών, ένα πάνω από άλλο.
Συνήθως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κρατούσε το κεφάλι του προσευχόμενος.
Δεν υπήρχε καμία υπερηφάνεια… σε εκείνο το παλαιό κτήριο, με τα χαμηλά δοκάρια και τα γυμνά πατώματά...’’.
Η Apostolic Faith Mission στην οδό Αζούσα.
Το δεύτερο πάτωμα, που σήμερα αποκαλείται Ιεραποστολή της Αποστολικής Πίστης (Apostolic Faith Mission), στέγαζε ένα γραφείο και δωμάτια στα οποία έμεναν μέλη της εκκλησίας συμπεριλαμβανομένου του Σέυμουρ και της συζύγου της, Τζένη. Είχε επίσης ένα μεγάλο δωμάτιο προσευχής που εξυπηρετούσε την εκκλησία όταν γέμιζε η κυρίως αίθουσα. Το δωμάτιο προσευχής εφοδιάστηκε με καρέκλες και πάγκους φτιαγμένους από σεκόγια, τοποθετημένους στο τέλος πίσω από τις καρέκλες.
Από τα μέσα του Μαΐου του 1906, από 300 ως 1500 άτομα προσπαθούσαν να ανακατασκευάσουν και να εφοδιάσουν στο κτήριο. Δεδομένου ότι στο κτήριο υπήρχαν άλογα πριν την μετατροπή του σε εκκλησία, μύγες ενόχλησαν συνεχώς τους ανθρώπους που συναθροίζονταν. Πλήθος από ανθρώπους κάθε υπόβαθρου συνήλθαν μαζί για να λατρέψουν: άνδρες, γυναίκες, παιδιά, μαύροι, λευκοί, ισπανόφωνοι, ασιάτες, πλούσιοι, φτωχοί, αναλφάβητοι, και μορφωμένοι. Άτομα όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν στο Λος Άντζελες με την επιθυμία να συμμετάσχουν στις συναθροίσεις. Η ανάμειξη των φυλών και η ενθάρρυνση των γυναικών στην καθοδήγηση της λατρείας ήταν αξιοπρόσεκτη για την εποχή. 

Συναθροίσεις και λατρεία 
Η λατρεία στην οδό Αζούσα 312 ήταν συνεχής, αυθόρμητη, και εκστατική, με συναθροίσεις που διαρκούσαν σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο. Μεταξύ εκείνων που προσελκύστηκαν στην αναζωπύρωση δεν ήταν μόνο Αγιαστές, αλλά και Βαπτιστές, Μεννονίτες, Κουάκεροι, και Πρεσβυτεριανοί. Ένας παρατηρητής σε μια από τις συναθροίσεις έγραψε:
"Κανένα μουσικό όργανο δεν χρησιμοποιείται. Κανένα δεν χρειάζεται. Καμία χορωδία – μερικοί εν πνεύματι έχουν ακούσει τους αγγέλους. Καμία συνεισφορά δεν λαμβάνεται. Καμία αγγελία δεν έχει ταχυδρομηθεί για να διαφημίσει τις συναθροίσεις. Καμία εκκλησιαστική οργάνωση δεν βρίσκεται πίσω από αυτό. Όλοι όσοι έχουν επαφή με το Θεό συνειδητοποιούν μόλις βρεθούν στις συναθροίσεις αυτές ότι το Άγιο Πνεύμα είναι ο αρχηγός."
Οι Los Angeles Times δεν έδειξαν την ίδια συμπάθεια για τις συναθροίσεις, και κριτικάροντας έγραψαν
"Οι συναθροίσεις πραγματοποιούνται σε μια ετοιμόρροπη καλύβα στην οδό Αζούσα, και οι θιασώτες της παράξενων δογμάτων ασκούν τις πιο φανατικές ιεροτελεστίες, κηρύττουν τις πιο άγριες θεωρίες και εργάζονται τους εαυτούς τους σε μια κατάσταση του τρελού ενθουσιασμού μέσα στον ιδιαίτερο ζήλο τους. Έγχρωμοι και μια μερίδα λευκών συνθέτουν την κοινότητα, και η νύχτα γίνεται φοβερή στη γειτονιά από τις φωνές των πιστών, οι οποίοι με τις ώρες ταλαντεύονται μπρος-πίσω σε μια βασανιστική στάση προσευχής και ικεσίας. Υποστηρίζουν ότι έχουν το ”χάρισμα των γλωσσών” και είναι σε θέση να καταλάβουν την βαβέλ."
Ο Κάρολος Πάρχαμ
ήταν επίσης αιχμηρός στην κριτική του:
"Άνδρες και γυναίκες, λευκοί και οι μαύροι, γονάτισαν μαζί ή έπεφταν ο ένας πάνω στον άλλο. Μια λευκή γυναίκα, ίσως πλούσια και πολιτισμένη, μπορούσε να είναι ριγμένη στα μπράτσα ενός μεγάλου παλιονέγρου, και κρατημένη σφιχτά από αυτόν, να τρέμει και να τινάζεται σε μια φρικτή μίμηση της Πεντηκοστής. Φρικτή, φοβερή ντροπή."
Η πρώτη έκδοση της «Αποστολικής Πίστης» δημοσίευσε την κοινή αντίδραση των επισκεπτών για την αναζωπύρωση:
"Υπερήφανοι, καλοντυμένοι ιεροκήρυκες έρχονται να «ερευνήσουν». Σύντομα τα περιφρονητικά βλέμματά τους αντικαταθίστανται από κατάπληξη, έπειτα έρχεται η πεποίθηση, και πολύ συχνά θα τους βρείτε να κυλιούνται για λίγη ώρα στο βρώμικο πάτωμα, ζητώντας από το Θεό να τους συγχωρέσει και να τους κάνει σαν τα μικρά παιδιά."
Ανάμεσα τους, από πρώτο χέρι μαρτυρίες περιλαμβάνονται αναφορές για τυφλούς στους οποίους αποκαταστάθηκε η όρασή τους, για ασθένειες που θεραπεύτηκαν αμέσως, και για μετανάστες που μιλούσαν Γερμανικά, Γίντις, και Ισπανικά και που ευαγγελίζονταν στη μητρική τους γλώσσα από ακαλλιέργητους μαύρους, οι οποία μετέφραζαν τις γλώσσες στα Αγγλικά με «υπερφυσική ικανότητα»
Η υμνωδία ήταν σποραδική, χωρίς όργανα και περιστασιακά σε ξένες γλώσσες. Υπήρχαν περίοδοι εκτεταμένης σιωπής. Οι επισκέπτες έκαναν τις ομολογίες τους και τα μέλη διάβαζαν μεγαλόφωνα τις ομολογίες που στέλνονταν ταχυδρομικώς. Υπήρχε προσευχή για το χάρισμα των γλωσσών. Γινόταν προσευχή σε γλώσσες για τους αρρώστους, για τους ιεραποστόλους, και για οποιοδήποτε αίτημα δινόταν από τους συμμετέχοντες ή ερχόταν ταχυδρομικά. Γινόταν αυθόρμητο κήρυγμα και καλέσματα για σωτηρία, αγιότητα και το βάπτισμα στο Άγιο Πνεύμα. Πολλοί άνθρωποι δοξολογούσαν συνεχώς σε όλη τη διάρκεια των συναθροίσεων. Τα μέλη της ιεραποστολής ποτέ δεν έλαβαν οικονομικές προσφορές, αλλά υπήρχε ένα δοχείο κοντά στην πόρτα για καθέναν που ήθελε να υποστηρίξει την αναζωπύρωση. Ο πυρήνας των μελών της Ιεραποστολής της Οδού Αζούσα δεν ήταν ποτέ πολύ παραπάνω από 50-60 άτομα, αλλά υπήρχαν εκατοντάδες και χιλιάδες άνθρωποι που επισκέπτονταν ή που έμεναν προσωρινά στην Ιεραποστολή.

Πεποιθήσεις

Ο Σέυμουρ και τα υπόλοιπα της Ιεραποστολής Αποστολικής Πίστης της οδού Αζούσα είχαν πέντε βασικές πεποιθήσεις:
  1. Σωτηρία διαμέσω της η πίστεως
  2. Αγιοποίηση του πιστού
  3. Οι Γλώσσες σημείο του βαπτίσματος στο Άγιο Πνεύμα.
  4. Θεραπεία μέσω πίστης ως μέρος της σωτηρίας του Θεού
  5. Επικείμενη επιστροφή του Χριστού.

Κληρονομιά

Η Αναζωπύρωση της Οδού Αζούσα είναι σήμερα σημείο αναφοράς για τους χριστιανούς.
Σήμερα υπάρχουν περισσότεροι από 500 εκατομμύρια Χαρισματικοί Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο.
 πηγη. el.wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη