Blogger Widgets




14 Οκτωβρίου 2011

Διώκονται και σήμερα χριστιανοί;


Στην Σομαλία, ένας 25χρόνος που δέχτηκε τον Χριστό, αποκεφαλίστηκε από Μουσουλμάνους στρατιώτες, με την κατηγορία της “αποστασίας από το Ισλάμ”. Οι στρατιώτες βιντεοσκόπησαν τον αποκεφαλισμό και τον κυκλοφόρησαν σε μια προσπάθεια εκφοβισμού όσων σκέφτονται να μεταστραφούν στον Χριστιανισμό.
Στο Ιράκ 12 χριστιανοί έχουν δολοφονηθεί από εξτρεμιστικές ομάδες Μουσουλμάνων.
Στην Ερυθραία περισσότεροι από 2.000 Χριστιανοί έχουν συλληφθεί από τις αρχές. Μάλιστα ένας φυλακισμένος χριστιανός πέθανε από ελονοσία, καθώς οι αρχές απαγόρευσαν να του παραχθεί ιατροφαρμακευτική βοήθεια.
Στην Κολομβία, οι Ευαγγελικοί Χριστιανοί δέχονται απειλές από αριστερές ένοπλες ομάδες και από δεξιές παραστρατιωτικές οργανώσεις. Έχουν εξαφανιστεί 4 ποιμένες, και έχουν δολοφονηθεί 3 ακόμα χριστιανοί.
Στην Ινδία με πρόσχημα, την κατηγορία πως δολοφόνησαν έναν Μαοϊστή ακτιβιστή, χριστιανοί εκδιώχθηκαν από εξτρεμιστικές ομάδες, με αποτέλεσμα 300 εκκλησίες να καούν και 50.000 χριστιανοί να καταφύγουν στην ζούγκλα. Επίσης συνεχώς αυξανόμενη είναι η βία από τους Ινδουιστές προς τους Χριστιανούς.
Στη Σενεγάλη, όσοι Μουσουλμάνοι δέχονται τον Χριστό, συχνά απολύονται από τις δουλειές τους, οι οικογένειές τους απομονώνουν και γενικά αντιμετωπίζονται ως δεύτερης κατηγορίας πολίτες.
Στο Πακιστάν η κυβέρνηση διέταξε μια Χριστιανική κοινότητα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, με αφορμή ένα πρόγραμμα οδικής επέκτασης, χωρίς να τους προσφέρει καμία αποζημίωση.
Στην Κίνα εκατομμύρια Χριστιανοί αντιμετωπίζουν διώξεις.
Και αυτές είναι μόνο μερικές από τις περιπτώσεις εναντίωσης προς τους Χριστιανούς σήμερα…
Όλοι θυμόμαστε την φρικτή δολοφονία του Γερμανού ιεραποστόλου Τίλμαν Γκέσκε και δύο ακόμα Τούρκων χριστιανών στη Μαλάτια της Τουρκίας, στις 18 Απριλίου 2007, από 5 νεαρούς φανατικούς Μουσουλμάνους. Tον Αύγουστο του 2008, η γυναίκα του Τίλμαν, Σουζάνε Γκέσκε βρέθηκε στο Βιβλικό Συνέδριο της Λεπτοκαρυάς, όπου έδωσε τη μαρτυρία της (μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ). Η Σουζάνε και τα παιδιά της έμειναν στη Μαλάτια. Όταν ρώτησε την κόρη της αν θα ήθελε να φύγουν, αυτή της απάντησε: “Μαμά, ο μπαμπάς πέθανε γι’ αυτούς τους ανθρώπους εδώ στη Μαλάτια, και έχουμε μια εκκλησία να συνεχίσουμε…”.
Μερικές σκέψεις…
Η θρησκευτική κατάσταση στην Ελλάδα είναι απίστευτα ευνοϊκή για μας, αν αναλογιστούμε τις συνθήκες που επικρατούν σε άλλες χώρες. Παρ’ όλα αυτά, πόσες φορές έχουμε ντραπεί να πούμε πως είμαστε Χριστιανοί; Πόσες φορές έχουμε αποφύγει να μιλήσουμε γι’ Αυτόν που μας άλλαξε την ζωή; Πόσες φορές “πριν ο αλέκτωρ φωνάξει δις, έχουμε απαρνηθεί τον Χριστό, τρίς” (Μαρκ. 14:30); Την ίδια στιγμή Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο μαρτυρούν για την πίστη τους. Ας αναλογιστούμε…
Ε.Α.Ε.Π.Κ
Oι πληροφορίες είναι απ’ την σελίδα crosswalk.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη