Blogger Widgets




19 Σεπτεμβρίου 2011

`Eνα σου λείπει


Μάρκ. 10:21
Τότε ο Ιησούς, αφού τον κοίταξε προσεκτικά, ένιωσε αγάπη γι' αυτόν και του είπε: «Ένα πράγμα σου λείπει: Πήγαινε κι όσα έχεις πούλησέ τα και δώσε τα σε φτωχούς και θα αποκτήσεις θησαυρό στον ουρανό. Κι έλα κατόπιν και ακολούθα με, αφού σηκώσεις το σταυρό».

`Ενας νέος πλησίασε τον Ιησού και ρώτησε:
-Τι να κάνω για να έχω την αιώνια ζωή?
Και ο Ιησούς με τη σειρά Του τον ρώτησε <<αν γνωρίζει το νόμο και τον εφαρμόζει στη ζωή του>>.
Η απάντηση του νέου ήταν πως <<απο μικρό παιδί τον γνωρίζει και τον εφαρμόζει>>. 
Ο καρδιογνώστης Ιησούς βλέποντας βαθιά μέσα του, είδε πως κάτι του έλειπε και συμπλήρωσε:

-`Ενα πράγμα σου λείπει.
 Και αυτό που του έλειπε ήταν ο δεσμός με τα πνευματικά.
`Ενας νέος στην ηλικία, γλύπτης, αγωνίστηκε πολύ καιρό για να κατασκευάσει ένα άγαλμα.
Πήρε λοιπόν ένα κομμάτι μάρμαρο, και του έδωσε σχήμα αγγέλου τόσο τέλειου, που νομίζεις πως αν του έδινες πνοή ήταν έτοιμος να πετάξει για τον ουρανό.
Θέλοντας να ακούσει τις γνώμες των άλλων ξακουστών γλυπτών, κάλεσε το μεγάλο Μιχαήλ `Αγγελο.
`Οταν ήρθε ο Μιχαήλ και εξέτασε προσεκτικά το έργο του νεαρού, είπε στο διπλανό του φίλο:
-`Ενα πράγμα του λείπει.
Ο νέος που ήταν κοντά, ακούγοντας την κριτική και τα λόγια του φημισμένου Μιχαήλ, έφυγε αμέσως από το εργαστήριό του και δεν έφαγε, ούτε κοιμήθηκε για δύο μερόνυχτα.
`Ενας φίλος του αποφάσισε να πάει και να ρωτήσει το Μιχαήλ `Αγγελο, τι εννοούσε με τα λόγια που είπε πως κάτι έλειπε από το άγαλμα που είδε στο εργαστήρι του φίλου του.
-Αγαπητέ μου, απάντησε ο μεγάλος γλύπτης, του λείπει η ζωή γιατί τότε θα ήταν σαν να το έφτιαξε Ο Θεός με τα ίδια του τα χέρια.
Ο Κύριος θέλει να ζωοποιήση το νόμο του μέσα μας, να μην είναι μόνο ένα ξερό γράμμα, αλλά να γίνει πνεύμα και ζωή, ώστε να ζούμε τον λόγο Του στην πραγματικότητα.
Στην προς Eφεσίους  επιστολή λέει:
Εφεσ. 2:1 -6
Αυτός ολοκληρώνει κι εσάς που ήσασταν νεκροί εξαιτίας των παραπτωμάτων και των αμαρτιών, μέσα στις οποίες βαδίσατε κάποτε σύμφωνα με τον τρόπο ζωής του κόσμου αυτού, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του άρχοντα που εξουσιάζει τις πονηρές δυνάμεις οι οποίες κυριαρχούν στον αέρα. Δηλαδή του πνεύματος που τώρα αναπτύσσει δράση ανάμεσα στους απειθείς ανθρώπους.Ανάμεσα σ' αυτούς ζήσαμε κι όλοι εμείς κάποτε σύμφωνα με τις σαρκικές μας επιθυμίες, εκτελώντας τις υπαγορεύσεις της αμαρτωλής μας φύσης και των πονηρών λογισμών μας, και είμασταν από τη φύση μας άνθρωποι άξιοι της τιμωρίας του Θεού, όπως και οι υπόλοιποι. Ο Θεός όμως, καθώς είναι πλούσιος σε έλεος και χάρη και μέσα στη μεγάλη του αγάπη με την οποία μας αγάπησε, παρόλο που είμασταν νεκροί εξαιτίας των παραπτωμάτων μας, μας ζωοποίησε μαζί με τον Χριστό - γιατί με παροχή χάρης έχετε σωθεί -και μας ανέστησε μαζί του και μας έβαλε να καθίσουμε στα επουράνια μαζί με το Χριστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη